• 3. disciplína Veľkej rybacej súťaže

          • Ahoj, kamarát!

            Už si sa v našej Veľkej rybacej súťaži ukázal ako pozorný čitateľ, keď si odpovedal na kvízové otázky z Rybky, a aj ako zručný majster, keď si vyrábal model rybky zo školského časopisu. Prišiel čas, aby sme preverili tvoj zmysel pre humor spolu so schopnosťou vedieť vytvoriť príbeh s pointou. 

            Máme pre teba obrázok s mikulášskou a zároveň rybacou tematikou. Doplň do prázdnych bublín text tak, aby si splnil podmienky – buď vtipný a daj obrázku pointu. Náročné? Verím, že pri dostatočnej miere sústredenia to zvládneš.

            Neviem sa dočkať tvojich nápadov, ktoré opäť posielaj na mediatim@csmalacky.sk, a to do 7. decembra 2020.

          • Poďakovanie za hlasovanie

          • Milí žiaci, študenti, rodičia, priatelia a sympatizanti školy!

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do hlasovania Gesto pre mesto v prospech nášho projektu Pohybové centum - gymnastická telocvičňa s posilňovňou. ŽiaĽ, skončili sme na druhom mieste, a teda finančnú čiastku Raiffeisen banky vo výške 1000 € na vybavenie novýčh priestorov sa nám nepodarilo získať. Veríme v spoluprácu s Vami na ďalších užitočných a krásnych projektoch našej školy.

        • 2. disciplína Veľkej rybacej súťaže má víťaza
          • 2. disciplína Veľkej rybacej súťaže má víťaza

          • Do 2. súťažnej disciplíny nám priplávalo viacero rybiek - papierové, drevené, textilné i medovníkové. Každá z nich vás stála úsilie, a to si zaslúži odmenu - ďalšie body vo Veľkej rybacej súťaži. Víťaznou rybkou sa stáva uháčkovaná rybka Agátky Koprnovej zo VII.C. Je na nerozoznanie od našej Rybky - loga školského časopisu, no veď posúďte sami! Je dôkazom šikovných rúk, ktoré zvládajú aj iné veci ako klávesnicu počítača či mobilu, a o to šlo v tejto disciplíne najviac. 

        • Deti a architektúra - cena autorky projektu pre Sabinku Zajačkovú
          • Deti a architektúra - cena autorky projektu pre Sabinku Zajačkovú

          • Mosty odjakživa spájali  dva brehy, dve strany. V dnešnej dobe je most aj metaforou prepojenia medzi krajinami, dokonca medzi ľuďmi.

            A práve most bol témou výtvarnej súťaže ZŠ, ZUŠ a 8-ročných gymnázií - Deti a architektúra. O hypotetickú prácu architekta či konštruktéra sa so svojimi výtvarnými návrhmi v súťaži uchádzalo  viac ako 400 detí. Našej Sabinke Zajačkovej zo VI.A sa to podarilo – ocitla sa medzi 23 ocenenými, a to špeciálnou cenou autorky projektu Ing. arch. Dariny Lalikovej, CSc. Sabinkin most naozaj láka vstúpiť naň. Veľká gratulácia od nás!

             

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“