• VEĽKÁ RYBACIA SÚŤAŽ
          • VEĽKÁ RYBACIA SÚŤAŽ

          • Ak o tom neviete – nová RYBKA je na svete.

            Na stránke školy na lište si pláva,

            aj ona je online - nekrčí sa a už vás očakáva.

            Keď čítať budete pozorne,

            v „rybacom“ kvíze sa onedlho rozhodne,

            kto má najbystrejšie oko,

            dobrý postreh a....ešte toto:

            Je naozaj zaujímavá, obsahuje množstvo článkov a fotografií zo života školy, pracovali na nej mnohí žiaci a študenti i vaši učitelia. Tak neváhaj, pozorne si ju vo voľnom čase prečítaj a sleduj náš web, kde sa v blízkej dobe objaví 1. súťažná disciplína – rybací kvíz z informácií z nej a o nej.

            Tešíme sa, bude to dlhá a pekná plavba...:)

        • Hlasujte v GESTO PRE MESTO za náš projekt!
          • Hlasujte v GESTO PRE MESTO za náš projekt!

          • Milí rodičia a priatelia školy!

            Už len krôčik nám chýba od toho, aby žiaci a študenti našej školy mohli na hodinách telesnej výchovy začať využívať nové priestory Pohybového centra, ktoré pre nich pripravujeme. Pohybové centrum v sebe zahŕňa gymnastickú telocvičňu, posilňovňu a šatne so sprchami.

            V rámci projektu Raiffeisen banky Gesto pre mesto sme s naším projektom postúpili do záverečného hlasovania o 1000 €, ktoré poslúžia na vybavenie týchto priestorov potrebným náradím.

            Tým chýbajúcim krôčikom je Váš hlas, ktorý nám pomôže túto finančnú čiastku získať. Hlasovanie Vám zaberie len pár sekúnd, a preto neváhajte a hlasujte za projekt Spojenej školy sv. Františka Assiského – robíte tak pre svoje dieťa!

            Hlasovať môžete tu: https://www.gestopremesto.sk/hlasovanie/malacky

            Zvoľte: Pohybové centrum – gym. telocvičňa s posilňovňou

          • Svätá omša pre cirkevné školy

          • Vážení rodičia, študenti, žiaci, drahí priatelia,

            pozývame Vás na spoločné prežívanie svätej omše pre spoločenstvá cirkevných škôl.

            Utorok 3.11. 2020 o 16,00, celebrantom sv. omše bude otec biskup Jozef Haľko.

            Internetové vysielanie bude prebiehať z kostola povýšenia Svätého kríža v Bratislave.

            Program môžete sledovať na webe zkss.sk alebo priamo na našej Facebookovej stránke facebook.com/zkss.sk/videos/

            Vyprosujeme požehnaný čas a veľa pokoja, trpezlivosti a nádeje do nasledujúceho obdobia.

            cšm

          • Opatrenia po celoplošnom testovaní

          • Vážení rodičia, priatelia,

            uvedomujeme si, že to máte v tomto čase nesmierne náročné, lebo sa popri pracovným povinnostiam musíte v zvýšenej miere venovať aj školským usmerneniam platných pre Vaše deti.

            Prosíme Vás venujte pozornosť týmto oznamom.

            Na základe usmernenia ministerstva školstva po celoplošnom testovaní (31.10. - 1.11.) vyplývajú pre zákonných zástupcov žiaka nasledujúce povinnosti:

            A) V prípade, ak žiak alebo osoba žijúca s ním v spoločnej domácnosti bola pozitívne testovaná (antigénový test v rámci celoplošného testovania), žiak zostáva povinne v 10-dňovej domácej izolácii

            Upozorňujeme Vás, že v zmysle vyhlášky č. 15 Úradu verejného zdravotníctva sa "izolácia ukončuje po desiatich dňoch v prípade, že sa nevyskytli klinické príznaky v posledných 3 dňoch. Ak sa v priebehu izolácie objaví horúčka, alebo príznaky respiračnej infekcie, osoba je povinná kontaktovať svojho ošetrujúceho lekára, ktorý určí ďalší postup.​"​

            B) V prípade, ak žiak zostáva v 10-dňovej izolácii, zákonný zástupca oznámi škole

            1. či jeho dieťa zostáva v 10-dňovej izolácii a 

            2. či sa jeho dieťa bude zúčastňovať dištančného vzdelávania

            Prosíme Vás, aby ste túto skutočnosť bezodkladne nahlásili triednemu učiteľovi Vášho dieťaťa mailom alebo prostredníctvom Edupage.

            (Táto povinnosť sa vzťahuje pre všetkých žiakov školy bez ohľadu na to či sa doposiaľ vzdelávali v prezenčnej alebo dištančnej forme!).

            Upozorňujeme Vás, že v zmysle vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva je osoba v prípade pozitívneho výsledku testu povinná oznámiť túto skutočnosť aj svojmu všeobecnému lekárovi.

            C) Žiaci prvého až štvrtého ročníka ZŠ po prvom návrate do školy po celoplošnom testovaní predkladajú "Vyhlásenie o bezinfekčnosti". Vyhlásenie odovzdajú triednemu učiteľovi žiaka. V prípade, že žiak uvedené vyhlásenie nebude mať, nebude sa môcť v škole vzdelávať! Vyhlásenie o bezinfekčnosti predkladá zákonný zástupca žiaka opakovane po každom každom prerušení dochádzky svojho dieťaťa v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (víkendy a sviatky sa započítavajú), z toho vyplýva, že opätovne táto povinnosť rodičovi vznikne po návrate žiaka do školy po druhej časti jesenných prázdnin (po 9.11.). Toto vyhlásenie môžete podať aj elektronicky cez rodičovské konto edupage. 

            Návod: Podanie vyhlásenia o bezinfekčnosti dieťaťa.

            Žiaci 1.-4. ročníka výsledok testu nepredkladajú, nakoľko sa na nich vzťahuje výnimka v zmysle §1 ods. 2 písm. q) vyhlášky č. 16 Úradu verejného zdravotníctva SR.

            D) Zákonný zástupca žiaka môže vstúpiť do vonkajších alebo vnútorných priestorov školy, okrem doteraz stanovených podmienok, len za predpokladu preukázania negatívneho výsledku testu alebo potvrdením o výnimke v zmysle § 1 ods. 2 vyhlášky č. 16 ÚVZ SR.

            E) V prípade, že sa zákonný zástupca žiaka nevie preukázať negatívnym výsledkom testu alebo potvrdením o výnimke (a teda je povinný zostať v 10-dňovej izolácii), úctivo žiadame rodičov, aby svoje dieťa nechali v domácej izolácii do 11.11. 2020! Škola bude akceptovať ospravedlnenie žiaka z vyučovania na 5 za sebou nasledujúcich dní (3.11., 4.11., 5.11., 10.11., 11.11.; pripomíname, že 6.11. a 9.11. sú prázdniny). Prosíme Vás o zodpovedný postoj voči ostatným členom školského spoločenstva, nakoľko aj bezpríznakové dieťa môže šíriť nákazu!

            Ďakujeme Vám za porozumenie a vážime si vzájomnú spoluprácu!

            Naďalej zostávame s Vami v modlitbách a vyprosovaní daru pokoja, dôvery, sily a nádeje do ďalších dní.

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“