• Zavítalo k nám mobilné planetárium "Sférické kino"

          • V pondelok 4.6. zavítalo do našej telocvične mobilné planetárium "Sférické kino", v ktorom mali možnosť žiaci sledovať populárno-náučné a vzdelávacie filmy, ktoré vyrobili profesionálne spoločnosti a na ich tvorbe sa podieľali  aj psychológovia, vedci a inžinieri. Jednotlivé triedy mali možnosť si samé vybrať projekciu, ale všetky filmy boli zamerané na  rozšírenie výučby v prírodovedných aj humanitných predmetoch. Medzi najčastejšie vyberanú projekciu patril "Astronaut", s ktorým žiaci preskúmali vesmír, naučili sa, čo všetko potrebujeme, aby sme sa stali súčasťou tejto neuveriteľnej cesty, akou prípravou musí človek prejsť, kým sa stane astronautom, k akým zmenám dochádza vnútri ľudského tela vo vesmíre.

          • Netradičná hodina prírodovedy u štvrtákov

          • Štvrtáci sa na prírodovede naučili veľa o zvieratách žijúcich v rôznom prostredí. Aby sme nenasávali len vedomosti s knihy, rozhodli sme sa niektoré zvieratá pozvať aj na návštevu do triedy a stretnúť sa s nimi osobne. :) Keďže niektoré rodiny doma chovajú aj iné ako bežné domáce zvieratá, prijali sme ponuku jednej maminky, ktorá k nám na ukážku priniesla obrovské slimáky - achatinky v rôznych štádiách vývinu, japonské myšky tanečnice, či lienky, ktoré boli tiež v rôznych štádiách vývinu. Najväčším prekvapením však bol had - užovka červená. Deti sa nebáli si zvieratá podržať, dokonca sme boli svedkami nakŕmenia hada. Verím, že zážitok a u mnohých aj prekonanie samých seba v nás dlho ostane.

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/323

          • Spevokolový denný tábor

          • Pozývame všetky deti s túžbou spievať na denné letné sústredenie Spevokolu sv.Rodiny.

            Sústredenie sa uskutoční od 20.8.-25.8.2018.

            Každý deň bude plný spevu a hudby formou nácvikov,ale aj tímových a zábavných aktivít.

            Sústredenie je vhodne pre deti od 5-15rokov. Bližšie informácie nájdete v priloženej prihláške alebo nás neváhajte kontaktovať na email.adresu: sosadska1@gmail.com

            Tešíme sa na vás!

            prihlaska_na_tabor_spevokol.pdf

          • Útok 1.B na čerešne

          • Tento rok je mimoriadne bohatý na šťavnaté čerešne. Ani my v 1.B sme ich sladkosti nedokázali odolať a prijali sme pozvanie manželov Tedlovcov a zaútočili na čerešňu bohato obsypanú šťavnatými plodmi. Okrem čerešní sme potrápili aj obyvateľov záhradného jazierka, poskákali si na trampolíne a absolvovali prvé skúsenosti so šoférovaním úplne novučičkej záhradnej kosačky. Čo bolo ale to najdôležitejšie - opäť sme boli spolu a bolo nám spolu fantasticky. 

          • Pozvánka pre žiakov školy vo veku 6-16 rokov

          • Ponúkame vám možnosť prihlásiť sa do Letného pohybového tábora "POHYBOVŇA", ktorý sa bude konať cez letné prázdniny v priestoroch našej školy a bude prebiehať formou kombinácie tréningov vo vybavenej telocvični a tréningov vonku - na novom workout ihrisku. Bližšie informácie nájdete na plagáte.

          • S radosťou Vás opäť pozývame na Deň rodiny 2018

          • Na podujatie, ktoré je oslavou rodiny ako „ideálneho priestoru pre život, rozvoj detí a rast vzájomnej lásky partnerov. Rodina je miestom odovzdávania základných životných skúseností, ekonomického bohatstva, kultúrneho, sociálneho i duchovného cítenia. Povedzme to všetkým.“ (Výzva ku Dňu rodiny 2018)

            Popoludnie pre celú rodinu prebehne 10. júna 2018 od 13,30 do 18,00 v areáli našej cirkevnej školy. Pripravili sme si pre vás skutočne pestrý program z vystúpení detí našej školy i FS Juránek a z Detského divadla Divadla na hambálku ale i podvečerný koncert hudobnej skupiny Lamačské chvály. Pri tejto príležitosti uvedieme do života nové logo školy a otvoríme výstavu „Nenápadní hrdinovia“ a počas celého popoludnia ponúkame skvelý sprievodný program: jazda na koníkoch, fotostena, raj pre deti, bufet, tvorivé dielne, lukostreľba a mnohé iné.

            Tešíme sa na Vás!

          • Po stopách rytierov s Klubom Bosco

          • V nedeľu 27.5. sme sa s niekoľkými rodinami našich detí z Klubu Bosco vybrali do Holíča na rytiersky festival Rottenstein. Inšpirovaní celoročným školským programom Desatora rytiera sme sa chceli nachvíľu spolu s našimi deťmi ponoriť do atmosféry tohto historického obdobia. Boli sme svedkami jazdeckých súbojov, ktoré preverili nielen zdatnosť, ale i bystrosť a šikovnosť rytierov, ktorí bojovali o ruku krásnej princeznej. Dozvedeli sme sa množstvo zaujímavostí, oku lahodili prekrásne dobové kostýmy, zasmiali sme sa na vtipnosti rytiera Bertranda a pochutili si na všakovakých špecialitách. Prežili sme spolu peknú májovú nedeľu obohatení o nové skúsenosti a zážitky.

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/320

             

          • Krajské kolo súťaže "Mladí záchranári civilnej ochrany"

          • Dňa 23.5.2018 sa v areáli Seneckých jazier v Senci konalo krajské kolo súťaže „Mladí záchranári civilnej ochrany“. Poslaním súťaže pre žiakov II. stupňa základných škôl a pre žiakov 1. až 4. ročníka osemročných gymnázií je overiť  teoretické vedomosti učiva „Ochrana života a zdravia“ praktickými zručnosťami.

            Súťaže sa zúčastnilo družstvo v zložení:

            Klára Horváthová (9.B)

            Juraj Hušek (9.B)

            Katarína Oravcová (9.B)

            Jakub Vozár (9.B)

            Po príhovore organizátorov súťaže si kapitáni vylosovali štartovacie čísla, absolvovali prehliadku trate a potom už nasledovalo samotné súťaženie. V časovom limite 25 minút muselo každé družstvo absolvovať v úmornej horúčave jednotlivé súťažné disciplíny:

            1. disciplína: vedomostný test z civilnej ochrany, dopravnej výchovy, zdravotníckej prípravy a protipožiarnej ochrany,

            2. disciplína: praktická časť zdravotníckej prípravy – družstvo si vylosuje 1 modelovú situáciu a predvedie poskytnutie prvej pomoci a volanie na tiesňovú linku,

            3. disciplína: pohyb a pobyt v prírode – orientácia na mape pomocou buzoly, určenie azimutu, meranie vzdialenosti na mape, odhad vzdialenosti objektu v teréne,

            4. disciplína: civilná ochrana -  použitie ochrannej masky, rozoznávanie varovných signálov, výber správnych predmetov do evakuačnej batožiny, použitie improvizovaných prostriedkov individuálnej ochrany,

            5. disciplína: streľba zo vzduchovky,

            6. disciplína: hasenie malých požiarov.

            Celkovo sa súťaže zúčastnilo 12 družstiev, z toho 4 družstvá postúpili do celoslovenského kola, ktoré sa bude konať v Senci. Naši deviataci sa umiestnili na krásnom 6. mieste s veľmi malým bodovým rozdielom oproti postupujúcim.

             Všetkým súťažiacim ďakujeme za vzornú prípravu a reprezentáciu našej školy.

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“