• Pozvánka do divadla

          • Milí študenti, rodičia, priatelia,

            srdečne Vás pozývame na divadelné predstavenie Besame mucho, ktoré sa koná v Radošinskom naivnom divadle  9.mája 2018 o 19.00 hod. 

            Cena: 19 € lístok + 3 € autobus (odchod autobusu je o 17.45 od Sl.sporiteľne)

            Nová zmena pri registrácií:

            Je potrebné rezervované lístky uhradiť do 7 pracovných dní od uskutočnenia rezervácie. Lístky je možné uhradiť a vyzdvihnúť na vrátnici školy každý pracovný deň v čase od 7:00 do 18:00. V prípade, že si lístky nevyzdvihnete, Vaša rezervácia bude automaticky zrušená.

            Prihlasovanie je možné cez elektronický formulár   https://goo.gl/forms/irJcPaHsPEcEoRu82

            Viac o predstavení na  http://rnd.sk/wordpress/?page_id=6169

             

            Kontaktná osoba v prípade otázok:

            Ľubomíra Chachulová

            email: chachulova.lubomira@gmail.com

            Tešíme sa na Vás.

          • Výsledky dekanátneho kola biblickej olympiády

          • Vo štvrtok 22.3.2018 sa dve družstvá z našej školy – jedno zo základnej školy a jedno z gymnázia – zúčastnili na dekanátnom kole biblickej olympiády. Veľmi dobre zúročili doteraz nadobudnuté vedomosti a obsadili dve prvé miesta. Tým si zaručili postup do diecézneho kola biblickej olympiády, ktoré sa uskutoční v apríli. Budeme im držať palce, aby aj tam úspešne mohli reprezentovať našu školu. A tu sú mená našich olympionikov: zo základnej školy Lucia Poláčková z 8.A, Klára Kralovičová zo 6.B a Juraj Hušek z 9.B. Z gymnázia Henrieta Jelínková a Martina Černá z 1.AG a Katarína Hájovská z 3.AG.

          • Prespávačka a veľkonočné dielne z klubu Bosco

          • Z piatka na sobotu 23.-24.3. sa žiaci z Klubu Bosco opäť dočkali svojej vytúženej prespávačky. Viac ako  40 žiakov si vyskúšalo svoje manuálne zručnosti pri všakovakých výrobkoch vo večerných a ranných tvorivých dielňach. Večer pod odborným dohľadom našej šikovnej Evičky Koprnovej vyrábali žiaci úliky, sadili žeruchu a vyrábali si pestrofarebných kohútikov. Keďže deťom riadne „vyhladlo“, naplnili sme si neskorou večerou brušká a dve oddelenia ŠKD sa premenili na obrovské spálne. Už tradičnou súčasťou našich prespávačiek je nočné kino, tentoraz sme sa zasmiali na milej rodinnej komédii o šikovnom šimpanzovi Jackovi. Ráno sa deti prebudili k životu súčasne s kostolnými zvonmi a po raňajkách a spätnom premenení spální na oddelenia ŠKD sme pokračovali v tvorení. Pod šikovnými rukami detí sa menili farebné papiere na prekrásne a nápadité veľkonočné pozdravy, chlapci pod odborným dohľadom p.Dobrovodského splietali vŕbové prútiky do štipľavých korbáčov a dievčatá sa učili náročnou metódou patchworku vyzdobiť polystyrénové vajíčka. Chlapci si nové korbáče na dievčatách hneď aj vyskúšali. Celú akciu sme ukončili hrami na školskom dvore. Okolo dvanástej opustili ŠKD posledné deti. Všetci sme prežili krásny čas, v ktorom nás spájajú nielen vzájomné priateľstvá, ale aj spoločný vzťah k Panne Márii a nášmu priateľovi Donovi Boscovi. Deti si domov odniesli množstvo krásnych výrobkov a spoločných chvíľ strávených s kamarátmi. Touto cestou by som sa chcela poďakovať Evičke Koprnovej a pánovi Dobrovodskému za pomoc pri tvorivých dielňach, mojím verným pomocníkom Eme a Matúšovi a našej pani asistentke Majke, ktorá síce neplánovane, ale o to vzácnejšie, s nami ostala a pomohla nám ako pri tvorivých dielňach, tak aj poobede pri upratovaní. ĎakujemeJ

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/284

          • Náš modrý mokrý deň

          • Vo štvrtok 23.3. sa naše školské prostredie premenilo na modré „more“ hemžiacich sa detí, keďže už tradične prebiehal na našej škole eko program Deň vody. Pre žiakov bolo pripravených množstvo zaujímavých aktivít, úloh, náučných filmov a zaujímavých experimentov. Žiaci  formou bádania a hrovými aktivitami spoznávali vodu v jej najskrytejších tajomstvách. Uvedomili si, aká je pre nás i našu planétu dôležitá a presvedčili sa o potrebe jej ochrany. Celý deň boli pre deti na chodbe pripravené pitné bary, kde boli podávané zdravé nápoje z vody – čistá voda, čaj, citronáda. Deti formou brainstormingu pracovali s pojmom VODA, vďaka vode sa snažili vyrobiť si hudobný nástroj, čo sa im aj podarilo. Zbierali rôzne informácie o tejto drahocennej tekutine, vyskúšali si mnoho zaujímavých experimentov. Piataci vodu skúmali priamo v teréne našich lesov a lúk. Siedmaci navštívili čističku odpadových vôd a preskúmali vodný tok v teréne. Veríme, že tento deň bol veľkým prínosom pre životné postoje nielen našich žiakov, ale celého nášho spoločenstva.

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/278

          • Triedny teambuilding I.B

          • V stredu 22.3. sme si v 1.B zorganizovali triedny teambilding. Príjemné popoludnie si užili nielen deti so svojimi spolužiakmi rôznymi hrami, oslavou narodenín, tvorením v tvorivých dielňach a pochutnávaním si na pizzi a dobrotách od výmyslu sveta, ale aj mnohí rodičia pri kávičke a koláčiku. Mali sme tak opäť možnosť navzájom sa lepšie spoznať, posrandovať, porozprávať sa a utužovať naše školské triedne spoločenstvo vo všetkých jej zložkách – učitelia, žiaci aj rodičia. Rozchádzali sme sa s dobrým pocitom a rozhodnutím si podobnú akciu ešte niekedy zopakovať J

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/280

          • Poďakovanie za pôstny koláč

          • Dňa 19.3.2018 sa na našej škole konala tradičná pôstna akcia s názvom “Pôstny koláč.” Už od rána množstvo detí spolu s rodičmi prinášali do spoločenskej miestnosti koláčiky, ktoré pripravili spolu so svojimi maminkami a oteckami, aby podporili túto akciu. Voňavé koláčiky, muffinky, slané pagáčiky, drobné cukrovinky i väčšie zákusky prilákali čoskoro žiakov i študentov, ktoré si ich za symbolickú cenu zakúpili a tak sa pridali ku všetkým, ktorí v tomto pôste podporujú saleziánske združenie SAVIO – združenie mladých dobrovoľníkov. Tento rok sme “nakúpili” za 470,-€. Prostredníctvom verejnej zbierky Tehlička pomôže aj naše školské spoločenstvo miestnym obyvateľom Korr získať lepší prístup k pitnej vode a energiám, zvýšiť povedomie o dôležitosti vzdelania pre všetkých, ako aj konkrétne prispieť k neformálnemu i formálnemu vzdelávaniu detí a mládeže v Korr. Všetkým chceme veľmi pekne poďakovať – tým, čo napiekli i všetkým , ktorí nakupovali – za ich štedrosť a ochotu podeliť sa.

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/277

          • Výsledky výtvarnej súťaže o veľkonočnú pohľadnicu

          • Prinášame výsledky výtvarnej súťaže o veľkonočnú pohľadnicu. Výhercom srdečne blahoželáme.

            I. stupeň:

            1. miesto: Kočalková Alžbetka 3.C

            2. miesto: Koprnová Agátka 4.C

            3. miesto: Lániková Lucka 4.B

            II. stupeň:

            1. miesto: Medrický Matúš 7.A

            2. miesto: Dubníčková Miriam 9.A

            3. miesto: Franzenová Natália 7.B

          • Lyžiarsky výcvik

          • V dňoch 25. februára až 2. marca 2018 sa žiaci našej školy zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Žiarskej doline. Ubytovanie bolo zabezpečené v hoteli Spojár v krásnej prírode Západných Tatier a výcvik prebiehal v lyžiarskom stredisku Opalisko.

                        Pod dohľadom skúsených inštruktorov zvládli nielen základnú techniku lyžovania a snowboardingu, ale pokročilí lyžiari a snowboardisti sa zdokonaľovali aj vo svojej úrovni zvládania týchto obľúbených zimných športov. K dispozícii mali nielen poma vlek, ale i sedačkovú lanovku, rovnako ako i viaceré zjazdovky, a to podľa úrovne jednotlivých družstiev, do ktorých boli žiaci rozdelení.

                        Pobyt na zasneženom Liptove bol žiakom spestrený turistickou vychádzkou a zaujímavým výletom do Medvedej štôlne, jediného sprístupneného banského diela v tamojšom okolí.

                        Každý večer po namáhavom dni mali žiaci možnosť spoločenskej zábavy, ktorú si, ako kreatívni tínedžeri, pripravovali samostatne po jednotlivých ročníkoch, čo bolo vždy nielen zárukou dobrej zábavy, prekvapenia v podobe takej či onakej hry a súťaže, ale aj možnosťou na lepšie spoznanie spolužiakov z iného ročníka.

                        Okrem zábavy nechýbala poučná prednáška na tému bezpečný pobyt v horách, ktorá ponúkla na pohyb v horách (obzvlášť v časoch nízkych mínusových teplôt, ktorých svedkami boli práve v dňoch pobytu aj žiaci samotní) úplne iný, vážny pohľad.

                        Ubytovanie príjemné, strava chutná, podmienky na lyžovanie vynikajúce, priateľská a veselá nálada…, celý pobyt tak mal snáď len jednu chybičku – čas ubehol veľmi rýchlo. :)

            https://csmalacky.edupage.org/photos/?eqa=cGhvdG89YWxidW0%3D#gallery/273

             

          • Pôstny koláč 19.3.2018

          • Milí rodičia,

            tak ako po minulé roky aj v tomto pôste sa zapájame do pomoci deťom v núdzi v africkom Sudáne skrze projekt „Pôstny koláč“. Našu aktivitu plánujeme uskutočniť vo štvrtok 19.3.2018 v spoločenskej miestnosti našej školy doobeda počas vyučovania od 8:00 do 13:00. Dovoľujeme si vás poprosiť o pomoc s napečením rôznych koláčikov a tie potom s pomocou našich študentov budeme predávať za symbolickú cenu. Koláčiky budeme zhromažďovať od pol ôsmej v spoločenskej miestnosti. Krabičky a dózy vám vrátime nepoškodené tak ako minulý rok v nasledujúci deň. Výťažok z akcie posielame združeniu SAVIO, ktoré funguje v rámci rodiny saleziánskych dobrovoľníkov už niekoľko rokov a poskytuje pomoc mnohým deťom v chudobných krajinách sveta. Už vopred vám ďakujeme za vašu pomoc a ochotu sa podeliť, čo je heslom našej školy obzvlášť v tomto roku sv. Martina. Zároveň vás prosíme, aby ste deťom na tento deťom pribalili aj nejaké drobné, aby si mohli koláčiky zakúpiť. Ešte raz ďakujeme a tešíme sa na vaše vynikajúce záviny, rožteky, mufinky a mnohé iné chutné koláčiky, ktoré viete s láskou s vašimi deťmi pripraviť.

    „Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“