• 2019-20

        • Informácie pre žiakov a ich rodičov (zákonných zástupcov)

          k testovaniu žiakov 5. ročníkov ZŠ v šk. roku 2019/2020

          Termín testovania

          Testovanie žiakov 5. ročníka sa uskutoční dňa 20. novembra 2019 (streda) vo všetkých základných školách z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika.

          Cieľom Testovania 5 je získať objektívne informácie o výkone žiakov pri vstupe na vzdelávací stupeň ISCED 2 Ø  poskytnúť školám, širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o vedomostiach a zručnostiach žiakov z testovaných predmetov, ktorá napomôže pri skvalitňovaní vyučovania.

          Povolené pomôcky: pero , ktoré píše na modro, nie gumovacie

          Zakázané pomôcky:       mobilné telefóny,

                                                         MAT- pravítka, kalkulačka, zošity, učebnice a iná literatúra

                                                         SJL- výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

          Počet testových úloh:  MAT- 30 úloh ( 20 úloh s krátkou číselnou odpoveďou, 10 úloh s výberom odpovedí A,B,C,D)

                                                         SJL- 30 úloh (20 úloh s výberom odpovedí A,B,C,D; 10 úloh s krátkou odpoveďou)

          Časový harmonogram:

          Matematika 

          8:00 – 8:10 (10 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

          8:10 – 8:20 (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          8:20 – 9:20 (60 min) administrácia testu z matematiky

          9:20 – 9:25 (5 min) zbieranie testov a OH

          9:25 – 9:50 (25 min) prestávka

          Slovenský jazyk a literatúra

          9:50 –  9:55 (5 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

          9:55 – 10:05 (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          10:05 – 11:05 (60 min) administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

          11:05 – 11:10 (5 min) zbieranie testov a OH

          11.10 h   koniec testovania

          V nižšie uvedených odkazoch nájdete dokumenty k tomuto testovaniu:

           

          https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky/2019-2020

          Po ukončení testovania sa žiaci 5.-6. hod. učia podľa rozvrhu.

          ________________________________________________________________________________________________________

          Informácie pre žiakov so ZZ a ich rodičov (zákonných zástupcov)

          k testovaniu žiakov 5. ročníkov ZŠ v šk. roku 2019/2020

          Termín testovania

          Testovanie žiakov 5. ročníka sa uskutoční dňa 20. novembra 2019 (streda) vo všetkých základných školách z predmetov slovenský jazyk a literatúra a matematika.

          Cieľom Testovania 5 je získať objektívne informácie o výkone žiakov pri vstupe na vzdelávací stupeň ISCED 2 Ø poskytnúť školám, širokej odbornej verejnosti spätnú väzbu a komplexnejší obraz o vedomostiach a zručnostiach žiakov z testovaných predmetov, ktorá napomôže pri skvalitňovaní vyučovania.

          Žiaci so ŠVVP majú upravené podmienky testovania:

          -predĺženie času, 

          -úprava formátu testovacieho nástroja,

          -možnosť používať kompenzačné pomôcky: slovníky, obrázková abeceda, protišmyková fólia.

          Povolené pomôcky: pero , ktoré píše na modro, nie gumovacie

          Zakázané pomôcky:       mobilné telefóny,

                                                         MAT- pravítka, kalkulačka, zošity, učebnice a iná literatúra

                                                         SJL- výpisky, študijné materiály, učebnice a pod.

          Počet testových úloh:  MAT- 30 úloh ( 20 úloh s krátkou číselnou odpoveďou, 10 úloh s výberom odpovedí A,B,C,D)

                                                         SJL- 30 úloh (20 úloh s výberom odpovedí A,B,C,D; 10 úloh s krátkou odpoveďou)

          Časový harmonogram:

          Matematika 

          8:00 – 8:10 (10 min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

          8:10 – 8:20 (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          8:20 – 9:35 (75 min) administrácia testu z matematiky

          9:35 – 9:40 (5 min) zbieranie testov a OH

          9:40 – 10:05 (25 min) prestávka

          Slovenský jazyk a literatúra

          10:05 –  10:10 (5min) úvodné pokyny k testovaniu a rozdanie OH

          10:10 – 10:20 (10 min) rozdanie testov a oboznámenie sa s testom

          10:20 – 11:35 (75 min) administrácia testu zo slovenského jazyka a literatúry

          11:35 – 11:40 (5 min) zbieranie testov a OH

          11.40 h                        koniec testovania

          Časový harmonogram žiakov so ZZ zo SJL  je možné prispôsobiť v závislosti od ukončenia riešenia testu z matematiky.

          V nižšie uvedených odkazoch nájdete dokumenty k tomuto testovaniu:

          https://www.nucem.sk/sk/merania/narodne-merania/testovanie-5/roky/2019-2020

          Po ukončení testovania sa žiaci 5.-6. hod. učia podľa rozvrhu.

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“