• Návrat od 22.2. realitou!
          • Návrat od 22.2. realitou!

          • Vážení rodičia I. stupňa a študenti GYM, 

            pre prezenčné vzdelávanie žiakov I. stupňa a študnetov gymnázia (4. ročník) je od 22. februára 2021 po včerajšej aktualizácii COVID AUTOMATU otvorená cesta.

             

            Informácie pre rodičov I. stupňa

            Pre návrat žiakov do školy sa v realizovanom prieskume vyjadrila väčšina rodičov (83%), ktorá sa do prieskumu zapojila (66%).

            Testovanie rodičov (jedného od každého žiaka) sa uskutoční v sobotu 20.2. 2021 v čase 8,00 - 11,00 (čase je dimenzovaný na základe predbežného záujmu, ktorý rodičia v prieskume vyjadrili).

            Objednáva sa cez registračný systém (link Vám bol odoslaný cez edupage a email).

            Podmienkou pre prezenčné vzdelávanie je negatívny test (RT-PCR alebo Ag test) jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 dní (v prípade maturantov len študent).

            Výnimku z tejto povinnosti majú rodičia, ktorí majú doklad o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starší ako 3 mesiace alebo sa na nich vzťahuje iná výnimka (v zmysle §2 ods. 5 Vyhlášky č. 47 ÚVZ SR). Okruh výnimiek je uvedený aj v prílohe.

            Overenie splnenia podmienky negatívneho testu sa bude realizovať formou "Čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" (tlačivo je dostupné aj na Edupage), ktorého prílohou je kópia potvrdenia negatívneho výsledku testu na COVID-19 alebo doklad o výnimke.

            Čestné vyhlásenie spolu s potvrdením je zákonný zástupca povinný predložiť pri prvom návrate do školy a potom vždy po ukončení platnosti testu (toho času 7 kalendárnych dní) alebo po ukončení platnosti potvrdenia o výnimke.

             

            Informácie pre študentov GYM (4. ročník)

            V realizovanom prieskume sa vyjadrila väčšina za návrat do školy. 

            AGTestovanie sa uskutoční v sobotu 20.2. 2021 v čase 8,00 - 11,00 .

            Objednáva sa cez registračný systém (link Vám bol odoslaný cez edupage a mail).

            Podmienkou pre prezenčné vzdelávanie je Váš negatívny test (RT-PCR alebo Ag test), nie starší ako 7 dní. 

            Výnimku z tejto povinnosti majú študenti, ktorí majú doklad o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starší ako 3 mesiace alebo sa na nich vzťahuje iná výnimka (v zmysle §2 ods. 5 Vyhlášky č. 47 ÚVZ SR). Okruh výnimiek je uvedený aj v prílohe.

            Overenie splnenia podmienky negatívneho testu sa bude realizovať formou "Čestného študenta o bezinfekčnosti" (tlačivo je dostupné aj na Edupage), ktorého prílohou je kópia potvrdenia negatívneho výsledku testu na COVID-19 alebo doklad o výnimke.

            Čestné vyhlásenie spolu s potvrdením je študent povinný predložiť pri prvom návrate do školy a potom vždy po ukončení platnosti testu (toho času 7 kalendárnych dní) alebo po ukončení platnosti potvrdenia o výnimke.

             

            Ďalšie oznamy

            • Prezenčné vzdelávanie žiakov bude v týždni od 22. do 26. februára prebiehať v jednotlivých triedach z bezpečnostných dôvodov len pod vedením triednych pani učiteliek (na malé výnimky).
            • Pre žiakov, ktorí zostanú doma, bude škola zabezpečovať dištančné vzdelávanie (podľa našich možností budeme zabezpečovať aj hybridné vzdelávanie - teda aj s možnosťou zapojenia žiakov do vyučovania na diaľku online pripojením cez DT)
            • Školská jedáleň - od 22.2. sú všetci stravníci - žiaci I. stupňa - prihlásení na odber stravy. V prípade, že nemáte z rôznych dôvodov záujem o stravu (napr. zostávate na prezenčnom vzdelávaní) je potrebné urobiť elektronickú odhlášku!
            • Školský klub detí - bude od 22.2. fungovať v čase 6,00 - 17,30
            • Jarná škola - na základe záujmu rodičov bude škola počas jarných prázdnin poskytovať jarnú školu (1.-5. 3.). Informácie k jej priebehu budeme komunikovať priamo k rodičom, ktorí prejavili záujem.

             

            Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa na Vaše/naše deti! :)

             

            Prajeme požehnaný čas.

             

            Príloha: 

            Vyhlaska_UVZSR.pdf

        • Pôstny čas
          • Pôstny čas

          • V stredu 17.2. sa Popolcovou stredou začína 40-dňové pôstne obdobie prípravy na Veľkú noc. Čas milosti, darovaný nám na zamyslenie sa, stíšenie, prácu na sebe a na vzťahoch so svojimi blízkymi. Pre mnohých z nás je dôležitým časom aj na bližšie primknutie sa k Bohu.  Ako každý rok aj teraz sme pre deti pripravili pôstne aktivity – pre deti na prvom stupni úlohy so zameraním na obnovu svojho detského srdiečka drobnými skutkami lásky, pre II. stupeň je to aktivita „ Izba miestom neba“, kde plníme 12 výziev a učíme sa vďačnosti, pozornosti láske a obete. Gymnazisti sa budú hlbšie stretávať s Božím Slovom vo forme kratších úryvkov, nad ktorými majú príležitosť nielen premýšľať, ale aj nechať formovať svoje vnútro živým Slovom a zdieľať sa so svojimi spolužiakmi.

            Pôst je časom nádeje, nových impulzov a hlavne nájdenia pokoja a stratenej vnútornej radosti a rovnováhy. Prajeme všetkým nám, aby sme si našli „svoju“ pôstnu aktivitu, ktorá nás privedie bližšie k Bohu, k sebe i k našim blízkym. Požehnaný pôst.

          • Online fašiangový karneval

          • Viete, čo všetko sa dá zvládnuť online, keď vás korona donúti? Aj fašiangový karneval! A že to môže byť aj zábava, keď sa inak nedá, nás presvedčili naši prváci, druháci a tretiaci. Veselé karnevalové masky, tanec vo svojej izbe zdieľaný cez plochu obrazovky, ba dokonca zábavný kvíz. 

        • Zber použitých batérií a návrh krabičky na použité batérie
          • Zber použitých batérií a návrh krabičky na použité batérie

          • Ďalšia aktivita nášho EKO programu.

            Milí kamaráti, 

            spolu s našim tohtoročným maskotom Oranginom sme si pre vás pripravili ďalšiu ekoúlohu, ktorú sa vám určite podarí splniť aj doma.

            Staň sa na chvíľu dizajnérom a priprav grafický návrh (nakresli obrázok) krabičky, do ktorej môžeme zbierať staré a použité batérie, aby sa nám neváľali kade-tade, keď už sú vybité. 

            Termín:  do 01. 03. 2021 poslať svojim triednym učiteľom


            Želáme Vám veľa usilovnosti pri tvorení krabičiek a zbere batérií :)


            Ako taká krabička môže vyzerať?

            Krabička musí byť na environmentálnu tému!

            Tvar krabičky a otvory na nej musia byť zachované tak, ako vidíte na obrázku. Či to bude návrh len obrázkový, alebo bude obsahovať aj nejaké motivačné mottá, alebo návrh spravíte formou príbehu, necháme na vás. 


            Rozmery krabičky musia byť: výška 18 cm, šírka 8 cm, hĺbka 8 cm.


            Príloha:

            Plagát

            Nákres krabičky

        • K návratu do škôl od 22.02.
          • K návratu do škôl od 22.02.

          • Vážení rodičia, priatelia,

             

            aktuálne sa situácia vyvíja tak, že návrat žiakov do škôl sa uskutoční od 22. februára 2021.

            Prezenčné vzdelávanie bude pre žiakov 1. stupňa ZŠ a pre študentov 4. ročníka gymnázia (maturantov).

            Podmienkou je negatívny test (RT-PCR alebo Ag test) jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti, nie starší ako 7 dní (v prípade maturantov len študent).

            Výnimku z tejto povinnosti majú rodičia, ktorí majú doklad o prekonaní ochorenia COVID-19 nie starší ako 3 mesiace alebo sa na nich vzťahuje iná výnimka (v zmysle §2 ods. 5 Vyhlášky č. 47 ÚVZ SR). Okruh výnimiek je uvedený aj v prílohe tejto správy.

             

            Overenie splnenia podmienky negatívneho testu sa bude realizovať formou "Čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti" (tlačivo je dostupné aj na Edupage), ktorého prílohou je kópia potvrdenia negatívneho výsledku testu na COVID-19 alebo doklad o výnimke.

            Čestné vyhlásenie spolu s potvrdením je zákonný zástupca povinný predložiť pri prvom návrate do školy a potom vždy po ukončení platnosti testu (toho času 7 kalendárnych dní) alebo po ukončení platnosti potvrdenia o výnimke.

             

            Antigénové testovanie je možné absolvovať aj na odberovom mieste v škole. Testovať budeme pravidelne vždy v sobotu  cez objednávkový systém (testovať môžeme vždy len jedného rodiča). Testovať budeme aj v sobotu pre jarnými prázdninami! 

            Registrácia na testovanie bude spustená vždy v stredu (najbližšie na tú popolcovú 18.2.).

             

            Pre efektívnejšie organizačné zabezpečenie testovania i prezenčnej výučby prosíme rodičov I. stupňa o vyplnenie troch anketových otázok cez EDUPAGE,

            • či sa zúčastníte komunitného testovania v sobotu 20.2. (pred prvým návratom do školy),
            • či vaše dieťa nastúpi do školy od pondelka 22.2.,
            • či v prípade, ak škola počas jarných prázdnin (1. - 5. marca) umožní prevádzku tzv. jarnej školy, túto možnosť využijete. Dávame do pozornosti, že vzhľadom k charakteru našej školskej výučby by sa nejednalo o formát doučovania, ale skôr záujmovej činnosti. Preto túto možnosť ponúkame len pre tých rodičov I.stupňa, ktorí nemajú počas jarných prázdnin svoje dieťa kde umiestniť (výhradne z pracovných/zamestnaneckých dôvodov). Naše personálne možnosti sú v tomto prípade obmedzené a nemôžu byť do tejto činnosti zapojené učiteľky I. stupňa (ktoré majú od vedenia školy naordinovaný oddych). :)      

            Pripomíname, že testovanie je dobrovoľné. V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie, jeho dieťa sa nebude prezenčného vzdelávania zúčastňovať. Neprítomnosť žiaka bude škola evidovať ako ospravedlnenú absenciu. Upozorňujeme, že zákonný zástupca už nebude mať nárok na pandemickú OČR. 

             

            Ďakujeme za pochopenie a prajeme požehnaný čas! Buďte zdraví.

             

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm

             

            Výnimky z povinnosti preukazovanie negatívnym testom

            a) osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 a má o jeho prekonaní doklad nie starší ako tri mesiace, 

            b) osobu, ktorá sa preukáže, že jej bolo diagnostikované ochorenie COVID-19 v období nie dávnejšom ako 3 mesiace od okamihu vstupu, 

            c) osobu zaočkovanú proti ochoreniu COVD-19 aj druhou dávkou vakcíny a od tohto očkovania uplynulo aspoň 14 dní, 

            d) dieťa do desiatich rokov veku, e) osobu, ktorej zdravotný stav alebo zdravotná kontraindikácia neumožňuje vykonanie testu na ochorenie COVID-19,

            f) osobu, ktorej bolo diagnostikované stredne ťažké alebo ťažké mentálne postihnutie, g) osobu dispenzarizovanú so závažnou poruchou autistického spektra,

            h) osobu dispenzarizovanú pre ťažký, vrodený alebo získaný imunodeficit,

            i) onkologických pacientov po chemoterapii alebo transplantácii, ktorí majú leukopéniu alebo osoby s onkologickou liečbou alebo inou liečbou ovplyvňujúcou imunitný systém (napr. biologickou liečbou) z dôvodu rizika z omeškania pravidelného podania liečby, rádioterapie alebo inej plánovanej liečby napr. onkológom, hematológom alebo rádiológom plánovanej liečby, 

            j) osobu, ktorá bola v období predchádzajúcich 18tich dní aspoň 10 dní v izolácií v domácom prostredí alebo karanténnom ubytovacom zariadení alebo bola uznaná za dočasne práceneschopnú z dôvodu karantény svojím všeobecným lekárom pre dospelých alebo všeobecným lekárom pre deti a dorast a nemusela sa podrobiť testu na ochorenie COVID-19.

            Príloha č. 2a CV ZZ I.st.

        • Poď si s nami na Dni otvorených dverí 2 zahrať hru!
          • Poď si s nami na Dni otvorených dverí 2 zahrať hru!

          • Spoznaj tvoju budúcu "strednú" prostredníctvom originálnej hry na smartfón!

            Zábavným spôsobom ťa prevedie po priestoroch školy. 

            Hra "z pera" či skôr klávesnice našich úspešných študentov

            hlavný tester a debugger Matej Borghouts

            3D designer Pavol Lukáč

            programátor a designer Juraj Hušek.

        • Micro:bity už máme na škole
          • Micro:bity už máme na škole

          • 30.10.2020 sme sa zapojili do grantovej výzvy Enter pre školy 2020 – Digitálna generácia.  V rámci projektu ENTER v spolupráci s Telekomom, SPy a Aj Ty v IT sme sa rozhodli urobiť všetko pre to, aby sme ešte viac podporili a zlepšili podmienky vyučovania inovatívnym a zážitkovým spôsobom a priniesli aj pedagógom ďalší nástroj, ktorý im pomôže na ich hodinách.

            Škola získala od nadácie Pontis grant vo výške 991,96 €. Za uvedené prostriedky sme zakúpili sady micro:bitov, ktoré sa budú používať v rámci vyučovacích hodín.

        • Veľká rybacia súťaž - vyhodnotenie
          • Veľká rybacia súťaž - vyhodnotenie

          • Ahoj, rybári a rybárky!

            V priebehu viacerých týždňov počas dištančného vzdelávania ste mali možnosť zapojiť sa do Veľkej rybacej súťaže, ktorej hlavným motívom boli ryby a rybky. Pýtate sa prečo? Pretože sa tak volá náš školský časopis. Vo viacerých kolách ste dokazovali svoje všestranné zručnosti - čítali ste, písali, odpovedali na kvízové otázky, prejavovali dôvtip a humor, zhotovovali model loga nášho školského časopisu či varili. My sme vám za vašu prácu pripisovali bodíky. A dnes prinášame vyhodnotenie. 

            Najsúťaživejšími bojovníčkami, ktoré nevynechali ani jednu jedinú disciplínu, boli dve Natálky - Natálka Fedorová a Natálka  Pavúčková. Obe dievčatá sú z V.B triedy, takže je viac ako isté, že sú aj dobrými kamarátkami, ktoré by sa o víťazstvo a najmä o cenu vedeli podeliť. Urobiť to však nemusia - ceny máme pre obe! 

            Natálky, každú z vás čaká  akvárium so živými rybičkami! Starajte sa o ne tak zodpovedne, ako zodpovedne ste plnili jednotlivé úlohy našej súťaže. :)

            Pozrite si videá, ako malú ukáźku ich zručnosti.

            Natálka Fedorová https://youtu.be/AyQtyFeinTU

            Natálka Pavúčková https://youtu.be/h4c4B2xIczU

             

             

        • Dobrá vec sa podarila!
          • Dobrá vec sa podarila!

          • Vďaka dobrosrdečným rodičom našej školy sa podarilo v uplynulých týždňoch pomôcť vybraným žiakom s darovaním potrebnej techniky na dištančné vzdelávanie.

            V mene školy Vám srdečne ďakujeme. Samotnú vďaku bolo určite vidieť na tvárach našich žiakov, ktorí si prišli techniku prevziať spolu s rodičmi.

            Ďakujeme!

          • Nájdi "svoj" strom!

          • Ahoj, 

            milý žiak, milý študent!

            Vieš, že napriek náročnej pandemickej situácii sú dvere do prírody stále dokorán otvorené? Relaxačné prechádzky, bicyklovanie či náročnejšie túry do prírody sa práve v tomto období ukazujú ako prepotrebné nielen pre zdravie tela, ale i ducha. A keď sa zdravie spojí s estetickou alebo umeleckou potrebou, ktorá v každom z nás či už v menšej, alebo väčšej miere drieme, vedia vzniknúť nádherné veci. 

            Práve preto prichádzame s výzvou "NÁJDI SVOJ STROM!"

            A nájdi viac! Nájdi v ňom inšpiráciu pre tvoju umeleckú tvorbu - literatúra (báseň, príbeh...), maľba, socha, tanec, divadlo, fotografia...Možno sa k "tvojmu" stromu vydáš raz, možno budeš musieť vyjsť za ním viackrát...Vytvor si svoj vlastný príbeh s ním. 

            O tom, ako si sa znova zhlboka nadýchol a opäť v sebe našiel už pomaly prachom zapadajúceho aktívneho a  kreatívneho človeka, nám daj vedieť do konca februára, a to prostredníctvom mailu ballekova.lenka@csmalacky.sk

            Na záver malá a zároveň veľká inšpirácia pre teba v podobe fotografií. Ty môžeš fotiť, točiť, maľovať, tancovať, písať...

             

        • AIESEC medzi našimi žiakmi
          • AIESEC medzi našimi žiakmi

          • Počuli ste už o AIESECu?  Je to najväčšia medzinárodná študentmi riadená nepolitická nezisková organizácia, ktorá združuje študentov a čerstvých absolventov na viac ako 1700 najmä ekonomických vysokých školách v 110 štátoch sveta. 

            Naši ôsmaci a deviataci majú v tomto týždni zaujímavú príležitosť činnosť organizácie nielen spoznať, ale zažiť na vlastnej koži. Prostredníctvom online stretnutí so študentmi zo zahraničia budú každý deň nielen cibriť svoje jazykové zručnosti, ale aj spoznávať nových zaujímavých mladých ľudí, zahraničné univerzity, krajiny, kultúru...

            Veríme, že žiakov čaká inšpiratívny multikultúrny čas, aj keď, žiaľ, kvôli pandémii, toho času v online priestore.

        • Škola na napokon neotvára!
          • Škola na napokon neotvára!

          • Vážení rodičia, priatelia,

            je nám nesmierne ľúto, ale škola sa od pondelka 8. februára 2021 otvoriť nemôže (minimálne dva týždne). 

            Zámer otvorenia školy zablokovalo rozhodnutie regionálneho hygienika s poukazom na riziko zhoršenia epidemiologickej situácie vplyvom dokázaného vysokého podielu prítomnej britskej mutácie koronavírusu.

            Je nám ľúto komplikácií, ktoré vám týmto rozhodnutím vznikajú. V situácii, kedy boli priaznivé okolnosti pre otvorenie, sme sa usilovali urobiť maximum pre návrat detí do školy. Žiaľ, nedovoľujú nám to iné aktuálne skutočnosti, ktoré s rešpektom voči zodpovedným odborným autoritám prijímame. 

            Aj naďalej budeme pre rodičov z kritickej infraštruktúry poskytovať službu v rámci ŠKD v čase 7,00 - 16,00

            Podmienkou je predloženie čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti spolu s kópiou negatívneho výsledku testu, nie starším ako 7 dní (platí pre všetkých žiakov, ktorí od 8.2 prídu do školy). Pre pobyt detí rodičov z kritickej infraštrukúry platia aj ostatné nariadenia zhrnuté v Internej smernici školy.

            Pokiaľ majú o službu môže záujem aj rodičia, ktorí ju doposiaľ nevyužívali, nech v priebehu dnešného dňa (sobota 6.2. 2021)  telefonicky kontaktujú p. zástupkyňu Kabarcovú na 0908 115 450 alebo kabarcova.elena@csmalacky.sk

            Ďakujeme za porozumenie a vyprosujeme Vám silu, trpezlivosť a pokoj pri zvládaní náročných situácií.

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm


            Príloha: 

            Príloha č. 2a Čestné vyhlásenie ZZ I. stupeň

        • Upresnenie k návratu do školy
          • Upresnenie k návratu do školy

          • Vážení rodičia,


            posielam Vám aktualizované informácie k preukazovaniu testovania s negatívnym výsledkom testu pred návratom detí I. stupňa od 8.2. 2021.

            Overenie splnenia podmienky negatívneho testu sa bude realizovať formou "Čestného vyhlásenia zákonného zástupcu o bezinfekčnosti", ktorého prílohou je kópia potvrdenia negatívneho výsledku testu na COVID-19 alebo potvrdenie o výnimke (ak budú úradne určené). Za potvrdenie sa nepovažuje sms.

            Čestné vyhlásenie spolu s potvrdením je zákonný zástupca povinný predložiť pri prvom návrate do školy a potom vždy po ukončení platnosti testu (toho času 7 kalendárnych dní) alebo po ukončení platnosti potvrdenia o výnimke.

            Tlačivo by malo byť dostupné časom aj na EDUPAGE (zatiaľ nie je ), kde bude možné aj o.i. elektronické vloženie výsledku testu.

            Výnimku z predkladania potvrdenia negatívneho výsledku testu budú mať osoby na základe vyhlášky úradu verejného zdravotníctva SR, ktorá toho času nie je stále zverejnená. Pokiaľ sa tak stane a nájdete sa vo výnimkách, môžete ju uplatniť už od pondelka 8.2. 2021. V opačnom prípade bude potrebný negatívny výsledok testu.

            Na stránke školy bude ešte v priebehu dnešného dňa aktualizovaná Smernica o vnútornom režime školy.

            Pripomíname tiež povinnosť rodiča predložiť pri návrate "Vyhlásenie o bezinfekčnosti" (je možné aj prostredníctvom Edupage).

            Uvádzame v akých prípadoch má zákonný zástupca nárok na OČR alebo pandemickú OČR. Zákonný zástupca má nárok na ošetrovné svojich detí ak: 

            • im bola nariadená karanténa/izolácia, 
            • ich trieda/škola bola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu (zriaďovateľ, riaditeľ alebo RÚVZ), pričom nemusí ísť iba o karanténne opatrenie, ale môže ísť aj o riaditeľské voľno, 
            • ich lekár ospravedlnil pre chorobu, resp. rodičom lekár potvrdil potrebu ošetrovania z dôvodu choroby dieťaťa.  

            Dávame do pozornosti, že v termíne 8.2. - 26.2. 2021 (do odchodu na jarné prázdniny) sa z dôvodu posilnenej protipandemickej ochrany budú žiaci I. stupňa v škole vyučovať pod vedením triednej pani učiteľky (hodiny, ktoré majú v rozvrhu s inou p. učiteľkou budú mať odučené tr. p. učiteľkou alebo nahradené alebo vyučované online so spojením s p. učiteľkou, ktorá predmet vyučuje).

            Ďakujeme za porozumenie!


            Veríme, že to zvládneme! :)

            Požehnaný víkend, oddýchnite si.

            cšm


             Prílohy: 

            Príloha č. 2 Vyhlásenie ZZ o bezinfekčnosti.pdf

            Príloha č.2a CV ZZ I.st..docx

            Príloha č.4 Informácie pre dotknuté osoby.docx

        • Návrat do škôl od 8.2.
          • Návrat do škôl od 8.2.

          • Vážení rodičia,

            na základe rozhodnutia ministerstva školstva a po odsúhlasení zriaďovateľa školy od 8. februára 2021 prechádzame na prezenčné vzdelávanie

            pre žiakov 1. stupňa ZŠ a pre študentov 4. ročníka gymnázia (maturantov).

            Podmienkou dochádzky žiaka do školy je pravidelné testovanie

            • jedného zákonného zástupcu žiaka žijúceho v spoločnej domácnosti (neplatí pre plnoletého žiaka),
            • žiaka (neplatí pre žiakov I. stupňa),
            • všetkých zamestnancov školy.

            Testovanie je možné realizovať

            • v škole - máme zriadené vlastné odberové miesto v telocvični (určené výhradne len pre komunitné Ag testovanie),
            • v inom zariadení (RT-PCR alebo Ag test).

            Preukazovanie testovania s negatívnym výsledkom sa bude realizovať 

            • formou "Čestného vyhlásenia o bezinfekčnosti" (čestné vyhlásenie Vám bude zaslané neskôr, nakoľko ministerstvo ho ešte upravuje),
            • vždy v pondelok daného týždňa (alebo po prvom návrate dieťaťa v danom týždni do školy),
            • výnimky z testovania (napr. z dôvodu očkovania) má upravovať Vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR - do tej doby výnimky neplatia.

            Škola ešte na základe usmernení ministerstva školstva a Vyhlášky ÚVZ SR určí, či bude potrebné alebo vysoko odporúčané priložiť k čestnému vyhláseniu aj potvrdenie negatívneho výsledku testu.

            Platnosť testu je 7 kalendárnych dní.

            Komunitné testovanie pred prvým návratom do školy (od 8.2. 2021) sa uskutoční

            v sobotu 6. februára 2021 od 8,00 - 13,00 a 14,00 - 19,00.

            Testovanie bude len na objednávky cez systém. Link na prihlásenie Vám bol odoslaný cez edupage a email. V prípade potreby nás neváhajte kontaktovať na testovanieAG@csmalacky.sk

             Pri objednávaní je nutné dať do poznámky triedu, ktorú Vaše dieťa navštevuje. 

            Testovanie je dobrovoľné. V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie, jeho dieťa sa nebude prezenčného vzdelávania zúčastňovať. Neprítomnosť žiaka bude škola evidovať ako ospravedlnenú absenciu. Upozorňujeme, že zákonný zástupca už nebude mať nárok na pandemickú OČR. 

            Ďalšie oznamy:

            • pre žiakov, ktorí zostanú doma, bude škola zabezpečovať dištančné vzdelávanie (podľa našich možností budeme zabezpečovať aj hybridné vzdelávanie - teda aj s možnosťou zapojenia žiakov do vyučovania na diaľku online pripojením cez DT) 
            • školská jedáleň - od 8.2. sú všetci stravníci - žiaci I. stupňa a 4.G - prihlásení na odber stravy. V prípade, že nemáte z rôznych dôvodov záujem o stravu (napr. zostávate na dištančnom vzdelávaní) je potrebné urobiť elektronickú odhlášku!
            • školský klub detí - bude od 8.2. 2021 fungovať v čase 6,00 - 17,30
            • smernica o vnútornom režime školy, ktorá upravuje tzv. školský semafor, bude aktualizovaná v priebehu piatka 5.2.

            Pokiaľ nastanú zmeny, budeme vás promptne informovať.

            Ďakujeme za pochopenie a úctivo prosíme o súčinnosť pri zabezpečení opatrení i spoločnú modlitbu za ochranu zdravia.

            Veríme, že návrat detí do škôl je dobrou voľbou. Ak sa rozhodnete inak, máte naše porozumenie! :)

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm

        • Ecosia pomáha zachrániť planétu
          • Ecosia pomáha zachrániť planétu

          • Včerajšie online stretnutie s Patríciou Bátovskou, mladou študentkou, členkou environmentálne orientovanej arktickej výpravy Arctic 2019, sa vydarilo. Pre množstvo otázok sa poslední zvedavci spomedzi žiakov 4. až 6. ročníka odhlasovali z platformy Webex až o polhodinu neskôr, ako bolo pôvodne plánované.

            Patrícia je obdivuhodný človiečik, ktorý už teraz vo svojom veku môže byť dnešným mladým ľuďom vzorom. Vďaka vlastnej motivácii a šikovnosti sa jej prostredníctvom sponzoringu podarilo zaobstarať nemalé finančné zdroje, ktoré boli potrebné na jej účasť na expedícii. To, čo mala možnosť vidieť a naučiť sa v priebehu 12-dňovej expedície, teraz šíri ďalej - v online priestore (v čase pred pandémiou, samozrejme, osobne) sa stretáva so žiakmi a šarmantným dievčenským spôsobom predstavuje kraj, v ktorom sa klimatické zmeny prejavujú najvýraznejšie. 

            Na záver malý tip od Patrície - ekologický internetový vyhľadávač Ecosia. Počuli ste už o ňom? Konkurent iných internetových vyhľadávačov, avšak s jedným rozmerom naviac - oproti klasickým vyhľadávačom 80% financií zo zisku z reklám  putuje do Svetového fondu na ochranu prírody WWF, ktorý tento zisk používa na záchranu dažďových pralesov, konkrétne na výsadbu stromov. Jeden skutočný strom "zasadíte" už za 45 vyhľadávaní. Doteraz sa podarilo vysadiť viac ako 70 miliónov stromov v Brazílii, Peru, Maroku, Španielsku, Senegale, Ugande, Madagaskare, Keni, Indonézii či inde. V roku 2018 postavili aj vlastnú solárnu elektráreň.

            Ecosia je dostupná na Google Chrome a môžete si ju pridať ako rozšírenie. Medzi 27 jazykmi, ktoré Ecosia používava, žiaľ, slovenčinu ešte nenájdete. Aj to je výzva, čo poviete?

          • S Patríciou Bátovskou o arktickej expedícii

          • Zajtra sa majú naši štvrtáci, piataci a šiestaci na čo tešiť! V online priestore sa stretnú s mladou, 21-ročnou študentkou Patríciou Bátovskou, ktorá sa v histórii ako prvá Slovenka zúčastnila expedície v Arktíde, vedenej svetoznámym polárnym bádateľom Robertom Swanom.

            Porozpráva nám o jej motivácii zúčastniť sa expedície, o jej priebehu ako i o ekologickom rozmere expedície, ktorý ovplyvnil  jej ďalší život. 

            Nechajte sa inšpirovať! 

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“