• Smernica o vnútornom režime školy v školskom roku 2020/2021 - aktualizácia k 30.9. 2020
          • Smernica o vnútornom režime školy v školskom roku 2020/2021 - aktualizácia k 30.9. 2020

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia, 

            srdečne Vás pozdravujeme v tomto náročnom čase.

            Na základe aktuálnych usmernení k postupu škôl pri realizácii výchovno-vzdelávacieho procesu počas mimoriadnej situácie v súvislosti s ochorením COVID-19 a v súlade s vývojom epidemiologickej situácie na Slovensku bola aktualizovaná interná smernica školy o vnútornom režime školy. Zmeny sú vyznačené červenou farbou. 


            Od 1. októbra 2020 budú platiť niektoré nové resp. upravené ochranné opatrenia, ktorých primárnym cieľom je posilniť bezpečné prostredie v škole pre zachovanie klasickej prezenčnej výučby.  

            1. Nosenie rúška je povinné pre všetkých žiakov školy (vrátane I. stupňa) v interiéri aj v exteriéri. 

            Nosenie rúška pre žiakov I. stupňa bolo prerokované na rodičovskej rade 29.9. 2020 a na pedagogickej rade 30.9. 2020 a je výsledkom všeobecne prijatého konsenzu v tejto veci, ktorý berie ohľad na zvýšenú ochranu všetkých osôb školy. Alternatívou k noseniu rúšok je aj iný prostriedok na prekrytie horných dýchacích ciest (nos, ústa) ako je napr. štít, šál, šatka. Výnimku z nosenia rúšok majú žiaci so stredným a ťažký mentálnym a sluchovým postihnutím a žiaci so závažnou poruchou autistického spektra (pri uplatnení tejto výnimky je potrebné doručiť do školy písomné vyhlásenie rodiča, ktoré je v prílohe). Výnimku z nosenia rúška má športová činnosť na telesnej výchove a v rámci ŠKD. Odporúčame rodičom žiakov I. stupňa, aby pre svoje deti zadovážili vhodný ochranný štít (ktorý natoľko neobmedzuje artikuláciu a zároveň zachováva plnohodnotnejší vizuálny kontakt).

            2. Telesná výchova prebieha v prípade priaznivého počasia vonku (športová činnosť alebo pobyt detí na čerstvom vzduchu) a v prípade nepriaznivého počasia vnútri v triedach teoretickou formou (ako napr. realizáciou prierezovej témy Ochrana života a zdravia).

            3. Hudobná výchova sa realizuje prostredníctvom aktivít s vylúčením spevu.

            4. Záujmové útvary sa dočasne realizujú len pre žiakov, ktorí sa spájajú z tried jedného ročníka (s výnimkou gymnázia). Je to z dôvodu minimalizácie premiešavania skupín žiakov, ktoré môže viesť k vzniku väčšieho množstva tzv. úzkych kontaktov, a tým k prípadnému rozsiahlejšiemu vylúčeniu žiakov z vyučovacieho procesu.

            5. Budova školy je pre nástup žiakov do školy otvorená od 7,15 hod.

            6. Školský klub detí bude prebiehať aj s rannou službou (od 6,00) v zberných triedach po ročníkoch. Žiaci 4. ročníka majú prevádzku dočasne aj naďalej skrátenú do 16,00, nakoľko nie je možné ich premiešavanie so žiakmi iných ročníkov.

            7. Niektoré školské podujatia pôvodne plánované na október sú odložené na neurčito (ako napr. Plavecký kurz pre žiakov 2. ročníka, Testovanie pohybových predpokladov).

            Žiadame rodičov o zodpovedný postoj k preventívnym opatreniam platných v škole. Osobitne Vás žiadame o dôsledné dodržiavanie poskytovania informácií o výskyte COVID-19 vo vašich rodinách, najmä tých s väzbou na následné vyhľadávanie úzkych kontaktov, ktoré môžu byť potenciálnym zdrojom rozširovania nákazy.

            Ďakujeme Vám za porozumenie a prosíme vás o vzájomnú spoluprácu s dôrazom na ochranu zdravia nás i našich blízkych.

            Zároveň vás pozývame k spoločnej modlitbe školského spoločenstva za ochranu pred nákazou, špeciálne každý deň o 20,00 k spoločnej modlitbe svätého ruženca.

            Želáme Vám veľa síl, vytrvalosti a nádeje do ďalších dní.

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm  

             

            Smernica vnútorný režim školy aktualizácia 30. 9. 2020

            Príloha č. 1a Vyhlásenie zamestnanca

            Príloha č. 2a Vyhlásenie rodiča o bezinfekčnosti

            Príloha č. 3 Potvrdenie o bezinfekčnosti

            Príloha č. 4 Vyhlásenie zákonného zástupcu o výnimke z nosenia rúšok

          • Škola v prírode

          • Viete, čím bol pre nás zaujímavý 21. september, prvý jesenný deň, okrem toho, že to bol deň jesennej rovnodennsti? Práve tento deň bol začiatkom očakávaného týždňa, ktorý sme strávili v prírode, obklopení horami. 

            Triedy piatych ročníkov absolvovali školu v prírode v rekreačno – turistickom stredisku na rozhraní Považského podolia a Strážovských vrchov. Ubytovaní v Dome Prijatia pre rodiny v Rodinkove sme našli relax, priateľstvá, duchovnú posilu či nové poznania. Pripomenuli sme si, aké dôležité je byť spolu, byť v prírode a mať pre seba čas. Turistikou po okolí fascinujúcej prírodnej scenérie  sme si posilnili myseľ i svaly.

            Ďakujeme za krásne zážitky a tešíme sa opäť niekedy...Vaši piataci

          • Zbierka

          • Aj žiaci našej školy budú mať dňa 29.9. (utorok) možnosť zapojiť sa do celoslovenskej verejnej zbierky. Medovníkové srdiečka napiekli naše pani učiteľky a gymnazisti pomohli s balením a predajom. Pomáhame radi. 

          • Teambuilding gymnazistov

          •  

            Decká boli úžasné, všetko ok, dúfam, že ostaneme zdraví, pa.

            Tak znela jednoduchá a stručná správa po ceste domov od jednej z vyučujúcich.

            Naši gymnazisti sa každoročne a radi zúčastňujú spoločného teambuildingu v Šaštíne. S dodržaním všetkých bezpečnostných opatrení sa nám ho podarilo zorganizovať aj tento školský rok – 24. a 25. septembra.

            V priestoroch Baziliky Sedembolestnej Panny Márie mali okrem duchovného, spoločenského, športového a zábavného programu ešte jednu, najdôležitejšiu a najkrajšiu programovú náplň – spoznať sa a upevniť staré či vytvoriť nové priateľstvá a vzťahy, ktoré, veríme, že prenesú nielen do priestorov našej školy, ale aj do ďalšieho života.

          • Prezentácie SOČ

          • Od stredy do piatku bol gymnaziálny život našich študentov poznačený slávnostnou a zároveň vedeckou atmosférou. Po tom, ako naši gymnazisti v minulom školskom roku kvôli mimoriadnemu dištančnému vzdelávaniu svoje ročníkové projekty a SOČ-ky napísali, ale nemali ich možnosť prezentovať, sme sa mali možnosť k nim vrátiť práve v tomto týždni.

            Odborná porota v podobe členov profesorského zboru ocenila tohtoročnú kvalitu prác, prezentačné zručnosti i kultivovaný rečový prejav mnohých študentov. Rôznorodosť zvolených tém a osobná zainteresovanosť vo zvolených témach boli dôkazom toho, že stredoškolská odborná činnosť vo veľkej miere napomáha  osobnostnému rastu i budúcemu profesijnému smerovaniu śtudentov.

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Dňa 18. septembra (v piatok) bude na našej škole a v uliciach mesta prebiehať zbierka pod názvom „Biela pastelka“.  

            Táto verejná zbierka vďaka vašej pomoci zlepšuje životy tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii. Cieľom zbierky je získanie finančných prostriedkov na podporu ľudí so zrakovým postihnutím. Študenti nášho gymnázia navštívia jednotlivé triedy našej školy v dopoludňajších hodinách a budú zbierať finančné príspevky, za ktoré vám odovzdajú symbolický predmet.

            Za akúkoľvek sumu od Vás, Vám budú slabozrakí a nevidiaci ľudia z únie veľmi vďační.

        • Pešia púť do Šaštína
          • Pešia púť do Šaštína

          • Milí žiaci, učitelia, rodičia, priatelia,


            v spolupráci s farnosťou Malacky Vás pozývame na tradičnú pešiu púť do Šaštína, ktorá sa uskutoční v sobotu 26. septembra. Zraz je o 7,45 pred kostolom. Púť sa končí sv. omšou o 17,00 v národnej Bazilike v Šaštíne. Návrat do Malaciek vlakom je o 19,00.


            Ide o nenáročnú turistickú prechádzku v dĺžke približne 30 km.


            Púť sa bude konať aj v prípade mokrého počasia.

            Počas cesty sú plánované občerstvovacie prestávky, jedna polievková na Húškach.  


            Púť špeciálne obetujeme za ochranu zdravia rodín školského a farského spoločenstva pred nákazou.


            Srdečne vás pozývame!


            cšm

        • Zmena termínu a spôsobu rodičovského stretnutia !
          • Zmena termínu a spôsobu rodičovského stretnutia !

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

             

            vzhľadom k aktuálnej epidemiologickej situácii sme sa rozhodli zmeniť termín a formu úvodného rodičovského stretnutia tak, aby prebehlo bez osobného kontaktu.

            Uskutoční sa vo štvrtok 17. septembra 2020 o 17,00 online videokonferenčným spôsobom.

            Triedny učiteľ vám elektronickou formou pošle prihlasovací link na stretnutie triedneho aktívu, teda rodičov danej triedy.

             

            Voľba triednych dôverníkov do rodičovskej rady sa uskutoční per rollam spôsobom, podľa inštrukcií triednych učiteľov.

            Zasadnutie rodičovskej rady sa bude konať vo štvrtok 24. septembra 2020 o 17,00 hod. taktiež videokonferenčným spôsobom.

             

            Ďakujeme vám za pochopenie a tešíme sa na stretnutie s Vami.

             

            cšm

          • Pozvánka na rodičovské stretnutie

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            pozývame Vás na úvodné rodičovské stretnutie v novom školskom roku, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 10. septembra 2020 o 16,30 hod.

            Program:

            16,30 - stretnutie v triedach, príhovor riaditeľa školy (videokonferenčným spôsobom)

            16,45 - triedne aktívy (školský poriadok, opatrenia školy v období pandémie, voľba triednych dôverníkov a iné)

            17,45 - stretnutie rodičovskej rady (v triede 9.A)

            Rodičia žiakov 4.A a 4.B budú mať o 17,15 spoločné stretnutie v spoločenskej miestnosti kvôli Prvému svätému prijímaniu.

            Osobné konzultácie s pedagógmi (mimo triednych učiteľov) nebudú možné. 

            Vstup rodičov do budovy školy bude možný len s rúškom, ktoré je potrebné mať po celý čas pobytu v škole.

            Pri vstupe do budovy školy je povinná dezinfekcia rúk.

             

            Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie s Vami!

            cšm

             

          • Zbierka

          • Zasadli sme do lavíc s plným peračníkom, novými obalmi na zošity a učebnice, školskými doskami, novými prezuvkami či teniskami. Je to príjemný pocit, mať všetko, čo potrebujeme.

             

            Doprajme tento pocit aj tým, ktorí rovnaké možnosti nemajú!

        • Smernica o vnútornom režime školy - aktualizácia 1.9. 2020
          • Smernica o vnútornom režime školy - aktualizácia 1.9. 2020

          • Vážení žiaci, rodičia, priatelia,


            z dôvodu nového opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR aktualizujeme internú smernicu školy o vnútornom režime v školskom roku 2020/2021.


            Aktualizované body:

            1. V období 2.9. - 18.9. 2020 nosí žiak rúško všade vo vnútorných priestoroch školy, vrátane svojej triedy. Výnimka z nosenia rúška sa vzťahuje pre žiaka prvého stupňa ZŠ a žiakov so stredným a ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, ktorí nemusia nosiť rúško počas výchovno-vzdelávacieho procesu (teda vyučovacej hodiny a rovnako pri činnosti v ŠKD). Ak žiak nosenie rúška akceptuje, môže rúško mať.


            2. Škola V období 2.9. - 18.9. 2020 minimalizuje pri organizácii vyučovania premiešavanie tried/skupínŽiaci 4. ročníka majú činnosť len do 16.00, pre obmedzené personálne kapacity v sprievode asistentiek učiteľa.


            3. Aktualizované prílohy. 1, 1a, 2, 2a. Príloha č. 2 je dotazník rodiča, ktorý dieťa odovzdáva v prvý deň po nástupe do školy (oproti starému je len zmenené obdobie od do).


            Celé znenie aktualizovanej smernice nájdete TU. Zmeny sú vyznačené červenou farbou.


            Zároveň vám dávame do pozornosti zaujímavý podcast špeciálnej pedagogičky Beáty Likeovej k návratu detí do školy v mimoriadnej situácii.

            https://soundcloud.com/vudpap/navrat-do-skol 


            Ďakujeme a tešíme sa na návrat detí do školy! :)


            cšm ​​​​​​​


            Smernica vnútorný režim aktualizácia 1.9.2020

            Príloha č. 1 Dotazník zamestnanca

            Príloha č. 1a Vyhlásenie zamestnanca

            Príloha č. 2 Dotazník rodiča

            Príloha č. 2a Vyhlásenie rodiča o bezinfekčnosti


    „Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“