• Zápis do 1. ročníka ZŠ 2021/2022
          • Zápis do 1. ročníka ZŠ 2021/2022

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia,

            oznamujeme Vám, že zápis do 1. ročníka ZŠ na školský rok 2021/2022 sa uskutoční  v termíne od 1. apríla do 14. apríla 2021 formou elektronickej prihlášky TU.

            Zákonní zástupcovia, ktorí nemajú možnosť zrealizovať zápis elektronickou formou, prosím kontaktujte p. zástupkyňu Elenu Kabarcovú (0908 115 450).

            Po vyplnení elektronickej prihlášky budú rodičia spolu s dieťaťom na prezenčné stretnutie v škole. Čas a termín prezenčného stretnutia bude obom rodičom doručený na emailovú adresu. Obsahom prezenčného stretnutia je krátky dotazník s úlohami na určenie školskej spôsobilosti dieťaťa a dotazník pre rodičov. Na zápise je nutná účasť dieťaťa a obidvoch rodičov. V prípade, že sa jeden z rodičov zápisu nemôže zúčastniť, je potrebné predložiť čestné prehlásenie rodiča o súhlase so zapísaním dieťaťa do školy.

            Prezenčné stretnutia sa uskutočnia s dôrazom na dodržanie príslušných hygienicko-epidemiologických opatrení (pre rodičov platný negatívny test na COVID-19).

            Rodič alebo zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť na plnenie povinnej školskej dochádzky dieťa, ktoré do 31. augusta 2021 dovŕši šiesty rok veku a dosiahlo školskú spôsobilosť.

            Do cirkevnej školy je možné zapísať dieťa bez ohľadu na jeho príslušnosť do školského  obvodu a vierovyznanie, ako aj bez vyznania. Podmienkou prijatia je súhlas s výchovným programom školy a aktívna snaha a spolupráca rodičov pri výchove a vzdelávaní v katolíckej viere.

             

            Cirkevná ZŠ otvorí v školskom roku 2021/2022 dve triedy prvého ročníka.

             

            Ďakujeme.

            Mgr. Daniel Masarovič, riaditeľ cšm

          • Zajtra všetci čítame

          • Pri príležitosti mesiaca knihy si zajtra celá naša škola vyhradí krásnu pokojnú hodinku na knihu v ruke. Odložíme mobilné telefóny, vypneme počítače, tí najmenší pozvú k sebe do izby svojich rodičov či starých rodičov  a ponoria sa do stránok knihy, ktorú majú rozčítanú, ktorú majú radi alebo možno takú, ktorú už dlhšie odkladajú. 

            Povedz mi, čo čítaš, a ja ti poviem, kto si. Táto stará múdrosť platí dnes azda omnoho viac, nakoľko žijeme v rýchlej internetovej dobe, kedy si na knihu a o to viac kvalitnú knihu mnohí čas darmo hľadajú. 

             

        • Krásny výsledok našej druháčky
          • Krásny výsledok našej druháčky

          • Všetkovedko ukončil tento školský rok veľký súboj o najmúdejšieho medzi najbystrejšími. Predstavujeme vám žiačku 2.C triedy, ktorá vedela v súťaži správne odpovedať na všetky otázky . Dianka Truchlá získala nádherné 1.miesto, z celkového počtu 7086 zúčastnených druhákov.

            Dianka, srdečne ti blahoželáme, veľmi sa z tvojho úspechu tešíme, tvoje ceny ťa už čakajú v škole.

            Pozrite v galérii: https://vsetkovedko.sk/galeria-slavy-20-21/

        • Nenávistné prejavy na internete - online prednáška
          • Nenávistné prejavy na internete - online prednáška

          • Dňa 11. marca sa žiaci šiesteho, siedmeho a ôsmeho ročníka zúčastnili troch online prednášok na tému Nenávistné prejavy na internete. Jej lektorom bol zakladateľ a čestný riaditeľ občianskeho združenia Spoločne proti kriminalite Bc. Miroslav Schlesinger. 

            Patrí medzi úzku skupinu odborne vyškolených koordinátorov prevencie kriminality na Slovensku. Za svoju prácu v tejto oblasti bol viackrát nominovaný na Európsku cenu za prevenciu kriminality ECPA (European Crime Prevention Award). Pán Schlesinger má na svojom konte viacero prestížnych domácich i zahraničných ocenení v oblasti prevencie kriminality.

            Prednášky určené našim žiakom boli venované  počítačovej kriminalite so zameraním na sociálne siete. Zaznelo množstvo praktických rád, odporúčaní, príkladov z reálnej praxe či priamych kontaktov, na ktoré sa môžu žiaci obrátiť v prípade problému s „nebezpečným internetom“.

        • Skrytí hýbu dejinami
          • Skrytí hýbu dejinami

          • Milí kamaráti,

            pandémia nás uviedla do neobyčajnej krízy. Neľútostne dolieha na naše životy. Zasahuje naše zdravie, vitalitu, sviežosť. Sme plní obáv o životy našich blízkych i vlastné. Oveľa viac si uvedomujeme svoju krehkosť a ohraničenosť. Obnažujú sa nepoznané vrstvy našej odkázanosti na druhých. Čím ďalej tým viac si uvedomujeme, že sa nezachránime sami. Ako čeliť tejto kríze a ako ňou prechádzať?

            Do popredia viac ako inokedy vystupujú bežní ľudia, na ktorých sa obyčajne zabúda. Tí, ktorí sa neobjavujú v titulkoch novín a časopisov ani na veľkých pódiách najnovších televíznych show: lekári, zdravotné sestry, záchranári, predavačky, učitelia, upratovačky, opatrovateľky, dobrovoľníci a mnohí ďalší. Často v skrytosti nasadzujú vlastné životy, aby obetavo bojovali za životy iných. Každý deň prejavujú nesmiernu odhodlanosť a nesebecky rozosievajú tak potrebnú nádej. Mnohí ľudia sa modlia, obetujú a prihovárajú za dobro všetkých. Im všetkým patria slová uznania a vďaky. Nie sú to žiadne známe celebrity. Napriek tomu píšu rozhodujúce príbehy našich dejín. Tak ako svojho času svätý Jozef. Muž nenápadného života, stojaci v početnom zástupe „skrytých“,  nám pripomína, že každý „skrytý“ môže v dejinách zohrávať nenahraditeľnú úlohu. Čomu nás v dnešných náročných časoch učí sv. Jozef?

            1. Nemusíš sa báť svojej slabosti. Je v nej netušená sila.

            Aj Jozefov život bol plný obáv. Zoči voči úlohe ochrancu svojej rodiny - malého Ježiša a Márie – stála jeho vlastná ľudská krehkosť a slabosť. Uprostred ťažkých chvíľ, ako napríklad v čase, keď chcel krutý Herodes zabiť Ježiša a on musel náhle opustiť so svojou rodinou krajinu, sa neľaká, ale opiera sa o dôveru v Boha. Vie, že Boh môže uskutočňovať svoje plány aj cez naše slabosti, naše obavy a našu krehkosť.

            Veľmi často si myslíme, že Boh sa spolieha len na našu dobrú a víťaznú stránku, na našu silu a moc. Preto sa snažíme vystrkovať len naše silné stránky a tie slabé zakrývať či nespomínať. V skutočnosti sa však väčšina Božích plánov realizuje prostredníctvom a napriek našej slabosti. Lebo len vtedy môže do nás vstúpiť Božia moc a sila a cez nás sa prejaviť. Je to hlas Zlého, ktorý nás presviedča, aby sme svoju krehkosť vnímali negatívne. Nebojme sa prijať našu vlastnú slabosť a s nádejou sa zverme do rúk Božím plánom pre náš život!

            2.  Každý problém má v sebe riešenie. Je schopný v tebe prebudiť netušené schopnosti.

            Keď prišiel Ježiš na svet, prijal veľmi zraniteľný stav. Potreboval Jozefa, aby ho bránil, chránil, staral sa o neho, aby ho vychoval. Predpokladám, že keď si to všetko Jozef uvedomil, musela sa mu zatočiť hlava! Každopádne neroztriasli sa mu kolená. Vedel, že Boh, ktorému dôveruje on, dôveruje jemu a že ho vyzbrojil všetkým potrebným na to, aby svoju úlohu ochrancu svojej rodiny a vychovávateľa zvládol...  Bol len jednoduchým tesárom z Nazareta, ale nechýbala mu odvaha a tvorivosť pri zvládaní výziev, ktorým čelil.

            Keď stojíme pred ťažkosťami, máme dve možnosti: zastaviť sa a vzdať sa, alebo sa s nimi popasovať. Práve ťažkosti a problémy nám paradoxne niekedy umožňujú, aby sa v nás prebudil talent, vlastné schopnosti a možnosti, o ktorých sme ani netušili, že ich máme. Niekedy sa nám zdá, že nám Boh nepomáha. Neznamená to, že nás opustil, ale že nám dôveruje. Dôveruje v našu schopnosť niečo naplánovať, vymyslieť, nájsť riešenie. Boh je schopný premeniť problém na možné riešenie. Čo k tomu potrebuje, je naša dôvera v Jeho pomoc a zároveň naša tvorivá odvaha, otvorená pre nové možnosti riešenia problémov.

            3. Zvládneš to s pomocou Otca. Je vždy netušene prítomný.

            Jozefovo šťastie spočívalo v sebadarovaní. Ježišovi a Márii obetoval svoj život. Vedel, že ho potrebujú na to, aby sa neskôr prejavilo jedinečné tajomstvo ich života. Jeho otcovstvo bolo napĺňané zodpovednosťou za osoby, ktoré mu boli zverené do starostlivosti. Bol dobrým otcom, lebo predovšetkým on sám prežíval otcovstvo – starostlivosť nebeského Otca o jeho vlastný život.

            Každý v sebe nosíme jedinečné tajomstvo. Niečo celkom nové, výnimočné, čo možno odhaliť len s pomocou otca, ktorý rešpektuje našu slobodu a miluje nás nežnou láskou.

            Svet dnes potrebuje otcov. Otcami sa nerodíme, otcami sa stávame. A nestávame sa nimi tým, že privedieme na svet dieťa, ale preto, že prevezmeme zodpovednosť za starostlivosť oň. Modlime sa za našich otcov, aby dozrievali v otcovstve.

            Modlime sa za nás, aby sme prijali osobnú starostlivosť o život druhého a tak voči nim plnili našu „otcovskú úlohu“.

            A najmä, nebojme sa vsadiť všetko v jednu istotu, ktorá nesklame -  v lásku nebeského Otca. 

            Daniel Masarovič, riaditeľ cšm

            Spracované na základe apoštolského listu „S otcovským srdcom“ Svätého Otca Františka.

                                                                                                         

        • Vzdelávanie do 21. marca
          • Vzdelávanie do 21. marca

          • Vážení rodičia, priatelia,

            ďakujeme Vám za skvelú spoluprácu pri flexibilnom organizovaní vyučovania pri neustále meniacich sa podmienkach. Vieme, že to pre Vás nie je jednoduché.

            Pre aktuálny zložitý vývoj situácie bude škola do 21. marca 2021 zabezpečovať vzdelávanie žiakov prednostne dištančným spôsobom. Dávame vám to na vedomie už teraz najmä kvôli tomu, aby ste si mohli lepšie naplánovať Vaše rodinné a pracovné záležitosti. Pri tomto rozhodnutí sme vychádzali o.i. aj z náročnej situácie na škole danej výpadkom väčšieho počtu zamestnancov (karanténa). Školská jedáleň nebude v prevádzke min. do 21.3.

            Výnimku tvoria žiaci I. stupňa rodičov z kritickej infraštruktúry, rodičov, ktorí nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti a rodičov, ktorých situácia v rodine si to vyžaduje pre náročné okolnosti.

            Pre týchto žiakov bude škola zabezpečovať prezenčné vzdelávanie v kombinácii so záujmovou činnosťou v čase 7,00 - 16,00 (treba počítať s vlastnou suchou stravou). Pre prebiehajúci týždeň sú skupiny žiakov uzavreté, možnosť prihlásiť dieťa pre budúci týždeň (15. - 19.3.) je do štvrtka 11.3. na cabanova.monika@csmalacky.sk. Úctivo prosíme rodičov, aby túto možnosť využili len v opodstatnených prípadoch.

            Testovanie rodičov I. stupňa bude prebiehať tak ako doteraz vždy v piatok od 14,00 do 18,00 (registračný formulár sprístupnení vždy od stredy).

            O vzdelávaní od 22. marca vás budeme informovať akonáhle to bude možné.  

            Ďakujeme za porozumenie!

            Prajeme veľa síl, vytrvalosti a pokoja do ďalších dní a prosíme o spoločnú modlitbu.

            cšm

        • Charitatívna zbierka trvanlivých potravín a drogérie
          • Charitatívna zbierka trvanlivých potravín a drogérie

          • Pôstne obdobie nám pripomína, aké je dôležité myslieť na ľudí v núdzi, obzvlášť v časoch, ktoré prežívame. Aj naša škola sa chce podieľať na zmiernení utrpenia ľudí, ktorí strácajú istoty zabezpečenia základných životných potrieb, a preto sa pripájame k aktivite bratislavskej katolíckej charity -  organizujeme zbierku trvanlivých potravín a drogérie pre núdznych.

            Zbierka sa uskutoční v dňoch 8.3.-19.3. v čase od 7:30 do 15:00. Darované potraviny a drogériu môžete odovzdať na vrátnici školy.

            Medzi najvhodnejšie potraviny, ktoré môžete darovať, patria predovšetkým trvanlivé potraviny:

            mlieko, sušená výživa pre kojencov a bábätká,

            konzervy: paštéty, mäsové, rybacie, zeleninové, omáčky,

            instantné polievky,

            strukoviny,

            ryža,

            Z drogérie môžete priniesť: mydlo, toaletný papier, šampóny, sprchové gély.

            Ak by mal niekto ťažkosti s nákupom, môže darovať aj stravný lístok.

             

            Veríme, že spoločne pomôžeme zmierniť biedu našich blízkych.

        • Vzdelávanie od 8.3.
          • Vzdelávanie od 8.3.

          • Vážení rodičia, priatelia,

            na základe aktuálnych informácií z ministerstva školstva a náročnejšej epidemiologickej situácie na škole (viacero zamestnancov PN) bude vzdelávanie žiakov celej školy od 8. marca 2021 prebiehať dištančným spôsobom.

            Prezenčné vzdelávanie budeme zabezpečovať len pre žiakov I. stupňa, ktorých rodičia nemajú možnosť vykonávať prácu z domácnosti (najmä kritická infraštruktúra). Vzdelávanie detí bude zabezpečované podľa našich aktuálnych personálnych možností vychovávateľkami ŠKD a asistentkami učiteľa v čase 7,00 - 16,00.

            Vzhľadom na to, že celý personál školskej jedálne je momentálne v karanténe, nebudeme môcť bohužiaľ pre deti zabezpečovať stravu pre deti. Rodičia musia počítať s vlastnou suchou celodennou stravou dieťaťa.

            Ďakujeme za porozumenie!

            Prajeme veľa síl, vytrvalosti a pokoja do ďalších dní.

        • Hlasovanie - Gesto pre mesto
          • Hlasovanie - Gesto pre mesto

          • Opäť máme priestor zabojovať za nový atraktívny nápad pre našu školu. V čase od 1. marca do 31. marca môžeš zahlasovať za MOBILNÉ STREAMOVACIE ŠTÚDIO. 

            Streamovanie už nie je výsadou len youtuberov. V čase pandémie sa stalo súčasťou vzdelávania. Mobilná digitálna trieda s potrebným vybavením bude prenosným streamovacím štúdiom, prostredníctvom ktorého ponúkneme priestor na realizáciu a rast samotným študentom. Online prenosy z externého priestoru a „neškolského“ prostredia chcú prinavrátiť aspoň sčasti to, čo nám bolo pandémiou odoprené – kontakt s človekom. Za získanú finančnú čiastku plánujeme zakúpiť vybavenie: elektrický generátor, náhľadový televízor, strižňu, kamery, statívy, slúchadlá, prevodníky a kabeláž.

            Hlasuj tu: Gesto pre mesto 

             

          • Súťaž "S otcovským srdcom"

          • Milí kamaráti,

            pozývame Vás zapojiť sa do školskej výtvarnej súťaže o najkrajšiu veľkonočnú pohľadnicu na tému „S otcovským srdcom“. Pri premýšľaní nad tým, čo budete kresliť, sa môžete nechať inšpirovať touto krátkou úvahou. 😊

            Aká je úloha otcovstva?

            Otec je ten, kto

            - miluje svoju manželku a matku svojich detí, tých, čo sú mu zverení,

            - je starostlivý a chráni svoju rodinu,

            - vie byť nežný, ale i čestný, zásadový a ctí pravidlá,

            - je pracovitý a je tu pre svoju rodinu, vedie ju,

            - je stĺpom, o ktorý sa dá oprieť,

            - je človekom, s ktorým nie je nuda a skvele sa s ním šantí,

            - vie pochopiť prvé krízy a ukázať správny smer,

            - dáva istotu a vie si vždy poradiť,

            - s odvahou čelí problémom a nachádza riešenia, nebojí sa,

            - je hrdinom každodenného obetavého života.

            Názov témy „S otcovským srdcom“ je odvodený od rovnomenného apoštolského listu Patris Corde, ktorý napísal pápež František v čase pandémie COVID-19. Jeho zámerom bolo poukázať a pochopiť dôležitosť obyčajných ľudí; tých, ktorí sa ďaleko od svetiel reflektorov každý deň obetujú do služby pre dobro druhých ľudí; tých, ktorí uplatňujú trpezlivosť a vytrvalosť, vštepujú nádej a zasievajú spoluzodpovednosť. Práve tak ako sv. Jozef, „človek, ktorý prechádza bez povšimnutia, muž každodennej diskrétnej a skrytej prítomnosti“.

            Uzávierka súťaže je  17. marca 2021.

            Svoje práce odovzdajte osobne alebo elektronicky p. uč. Trnkovej (1. stupeň) a p. uč. Ballekovej (2. a 3. stupeň).

            Výsledky súťaže vyhlásime v štvrtok 18. marca počas svätej omše, ktorú bude v našej školskej kaplnke pri príležitosti uvedenie nového školského projektu k Roku sv. Jozefa slúžiť otec biskup Jozef Haľko.

            Najlepšie práce budú ocenené peknými vecnými cenami a vystavené na dolnej galerijnej ploche.

            Tešíme sa na Vaše práce! .cšm

        • NOVÉ INFORMÁCIE PRE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV DEVIATAKOV K PODÁVANIU PRIHLÁŠOK NA STREDNÉ ŠKOLY
          • NOVÉ INFORMÁCIE PRE ZÁKONNÝCH ZÁSTUPCOV DEVIATAKOV K PODÁVANIU PRIHLÁŠOK NA STREDNÉ ŠKOLY

          • 23.2.2021 vydal minister školstva nové usmernenie k podávaniu prihlášok na stredné školy.

            Z tohto usmernenia vyplýva:

            a) Zákonný zástupca má povinnosť doručiť do 8.4.2021 do základnej školy najviac štyri vyplnené prihlášky na štúdium na strednej škole, z toho

             - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré vyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania a

            - najviac dve prihlášky pre odbory, ktoré nevyžadujú overenie špeciálnych schopností, zručností a nadania.

            b) Forma podania prihlášky je možná:

            - elektronická (cez Edupage) bez podpisu zákonného zástupcu alebo

            - listinná (papierová) v tlačenej forme s podpisom zákonného zástupcu.

            c) Na jeden konkrétny študijný alebo učebný odbor strednej školy je možné podať iba jednu prihlášku, a to buď v elektronickej alebo v listinnej forme.

            d) Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti pre účel schopnosti študovať zvolený študijný alebo učebný odbor sa prikladá na prílohe č. 2 rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 26. januára 2021 (príloha č.2: https://www.minedu.sk/data/att/18513.pdf) len pre:

            - študijné odbory alebo učebné odbory uvedené v prílohe č. 1 rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu z 26. januára 2021 (príloha č.1: https://www.minedu.sk/data/att/18512.pdf),

            - študijné odbory na strednej športovej škole (toto potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti sa vydáva na základe telovýchovnej prehliadky od lekára so špecializáciou v špecializačnom odbore telovýchovné lekárstvo),

            - žiaka so zdravotným znevýhodnením.

            e) K vyplnenej prihláške je potrebné priložiť kópiu vysvedčenia v prípade, ak bol žiak z niektorého vyučovacieho predmetu na vysvedčení hodnotený slovne.

            Celé znenie usmernenia ministra školstva nájdete na stránke:

            https://www.minedu.sk/usmernenie-pre-vychovnych-poradcov-zakladnych-skol-riaditelov-strednych-skol-a-zakonnych-zastupcov-ziaka-pre-prijimacie-skusky-na-stredne-skoly-2021-2322021/

        • Online jazykové konverzačné kurzy pre našich žiakov a študentov v plnom prúde
          • Online jazykové konverzačné kurzy pre našich žiakov a študentov v plnom prúde

          • Koľko rečí vieš, toľkokrát si človekom. Stará múdra pravda. Ovládanie anglického jazyka je dnes takmer nevyhnutnosťou, pokiaľ sa chcete nielenže kvalitne zaradiť do pracovnej sféry, ale aj cestovať, spoznávať... Práve preto sme v týchto týždňoch priniesli našim žiakom a študentom možnosť zdokonaliť svoje komunikačné jazykové zručnosti.

            Od pondelka 8.2. do piatka 12.2. sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili online vzdelávania v anglickom jazyku s dobrovoľníkmi z rôznych krajín sveta. Veľa sa dozvedeli o krajinách ako Rumunsko, Litva, Turecko a Irán. Formou zaujímavých  kvízov a diskusiou v menších skupinkách si porovnali svoje vedomosti a vyjadrili svoje názory na rôzne témy súvisiace so životným prostredím a jeho ochranou,  s aktuálnou situáciou, problémami na Slovensku a prispievali k zaujímavým možnostiam  riešenia. Žiaci dokázali samostatne a pohotovo reagovať a vyjadriť sa ku všetkým témam. Stretnutia boli pre nich obohatením, lebo sa veľa dozvedeli o spomenutých  krajinách a naučili sa aj niektoré slová z rodného jazyka dobrovoľníkov. 

            Trojtýždňový, stále prebiehajúci konverzaćný kurz TalkTalk je zase určený študentom 1. a 2. ročníka gymnázia. Britskí lektori Mike a Guy spestrujú študentom výuku anglického jazyka zaujímavými, často zábavnými aktivitami. 

            Hodiny anglického jazyka môžu byť oživené aj takýmto spôsobom.  Veríme, že  v budúcnosti budú mať príležitosť zapojenia sa do podobného projektu aj ďalší žiaci a že tak urobia radi, pretože takýto spôsob výuky pomáha deťom k motivácii pre ďalšie vzdelávanie.

        • Návšteva Múzea holokaustu v Seredi
          • Návšteva Múzea holokaustu v Seredi

          • Pre pokračovanie dištančného vzdelávania sa nemôžu žiaci 9. ročníka zúčastniť tradične organizovanej exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi.

            V spolupráci so Slovenským národným múzeom sme pre žiakov pripravili online prednášku lektorovanú pedagógom z Múzea holokaustu v Seredi, ktorá bude zameraná na životné osudy preživšieho židovského chlapca Naftaliho Fürsta.

            Komentovaná prednáška previedie žiakov expozíciou múzea a zároveň aj fázami života, ktoré Naftali a jeho rodina prežili na vlastnej koži. 

        • Sv. omša 25.02. o 10:00
          • Sv. omša 25.02. o 10:00

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            srdečne Vás pozývame k účasti na štvrtkovej (25.02.2021) sv. omši o 10:00 zo školskej kaplnky.

            Link tu: Sv. omša

            Prajeme Vám požehnaný čas.

          • Malí kuchári z druhého a tretieho ročníka

          • Naši šikovní druháci a tretiaci sa zapojili do ročníkového projektu „Malí kuchári“. Posledné týždne udierala zima vo svojej plnej sile a žiaci sa naučili, aké je dôležité chrániť si svoje zdravie a utvárať a rozvíjať návyky zdravého životného štýlu. Žiaci druhého a tretieho ročníka teraz už vedia najlepšie, že zdravé stravovanie a pitný režim sú základom pre zdravé telo a správny vývin. Okrem tohto si na hodinách prvouky a prírodovedy osvojili i základné vedomosti o vitamínoch, ktoré sa v jednotlivých potravinách nachádzajú.

            V rámci tohto projektu si žiaci počas offline hodín osvojili základné zručnosti v kuchyni a stali sa z nich malí kuchári, ba priam šéfkuchári. Niektorí samostatne, iní s pomocou rodičov dokázali v kuchyni vykúzliť a pripraviť ozaj chutné pokrmy! Či už sa jedná o obložené veselé chlebíky, jednohubky, nátierky, ovocné poháre či studené šaláty... všetky vyzerali na zjedenie! Veď posúďte sami, netečú aj vám slinky? 

„Facere et docere – Správne žiť a učiť to aj iných“